החלטה בתיק ע"ע 32724-09-13
|
ע"ע בית דין ארצי לעבודה |
32724-09-13
6.11.2013 |
|
בפני : אילן איטח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רגולסקי ובניו בע"מ 2. אמנון רגולסקי עו"ד יניב דוד |
: LAMA DAWA עו"ד מיכה דוד |
| החלטה | |
|
בית הדין הארצי לעבודה |
|
|
ע"ע 32724-09-13 |
|
ניתנה ביום 06 נובמבר 2013
1. רגולסקי ובניו בע"מ
2. אמנון רגולסקי ה מבקשים
-
LAMA DAWA המשיב
בשם המבקשים: עו"ד יניב דוד
בשם המשיבים: עו"ד מיכה דוד
ה ח ל ט ה
השופט אילן איטח
1. לפני בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר-שבע (השופט יוחנן כהן ונציגת הציבור גב' ורד הלל; ס"ע 32156-10-11) מיום 18.8.13, בו חויבו המבקשים, ביחד ולחוד, לשלם למשיב הפרשי שכר וזכויות סוציאליות שונות בגין תקופת עבודתו אצלם וסיומה, לרבות זכויות מכח צו ההרחבה של ההסכם הקיבוצי הכללי בענף החקלאות (להלן - צו ההרחבה).
הרקע לבקשה:
2. המבקשת 1 הינה חברה בע"מ העוסקת בענף החקלאות (להלן - החברה). המבקש 2 (להלן - המבקש) הינו מנהל ובעל מניות בחברה יחד עם בנו, מר אילן רגולסקי. המשיב, מהגר עבודה מנפאל, עבד במשק החקלאי שבניהול החברה החל מיום 7.5.07. במהלך חודש יולי 2011 סיים המשיב את עבודתו, בנסיבות השנויות במחלוקת בין הצדדים.
3. בבית הדין האזורי התבררה תביעה שהגיש המשיב. בקליפת אגוז אציין כי עמדו ביסוד התובענה שלוש מחלוקות: הראשונה, נוגעת לזהות מעסיקו של המשיב, היינו האם המבקש ובנו שימשו גם הם כמעסיקיו של המשיב או שמא הוא היה עובד של החברה בלבד; השניה, נוגעת לנסיבות סיום העבודה ולזכאות המשיב לפיצויי פיטורים; השלישית, נוגעת לזכאות המשיב להפרשי שכר מינימום ולגמול שעות נוספות. עוד נחלקו הצדדים באשר לזכויות סוציאליות שונות, לרבות מכח צו ההרחבה, וכן בקשר לטענת המבקשים לפיה המשיב נטש את מקום עבודתו ובכך פגע בו בסכום המוערך על ידם ב- 50,000 ש"ח.
4. בפסק הדין מושא הבקשה, קיבל בית הדין האזורי את עיקר תביעת המשיב, וקבע כך:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|